Tot mai multe companii din România se preocupă de starea de sănătate a angajaților și, mai mult decât atât, de starea lor de bine. Astfel, conceptul de „well-being” devine mantră a departamentelor de HR, iar programele dedicate – componentă preferată a pachetelor de beneficii pentru angajați.
„România este încă la un nivel la care consideră că well-being-ul nu are impact măsurabil în organizație și nu reflectă direct indicatorii de performanță ai acesteia. Cu toate acestea, suntem extrem de încântați sa vedem câteva industrii care sunt în top în ceea ce privește implementarea programelor de wellbeing. Printre acestea se numără industriile IT, Servicii, Servicii financiare, în special companiile din Big Four, Banking sau Telecomunicații. În ceea ce privește bugetul alocat în astfel de programe, companiile din portofoliul nostru investesc între 5000 – 20.000 euro/an, în funcție de necesități”, declară Dana Tudor Tănase, fondator Creative&Bright.
Pe piața din România există peste 50 de tipuri de programe de well-being, care valorifică pasiuni sau nevoi ale angajaților din perspective precum sănătate fizică sau psiho-emoțională, dezvoltare personală sau hobby-uri diverse.
În ultimul an, printre cele mai solicitate astfel de programe se regăsesc: Parenting, Fitness/Yoga/Masaj, Nutriție, Mindfulness și Fotografie.
Citeste articolul pe Managerexpress.ro.