Tot mai multe companii din România își dezvoltă managerii prin programe de mindfulness, o nouă tehnică de îndreptare a atenției asupra propriei stări interne.

Creative and Bright, o companie de consultanță în business și resurse umane a înregistrat doar în prima parte a anului o creștere cu 15% a cererii pentru programe de mindfulness dedicate angajaților din middle și top management. Mai exact, companiile mari și foarte mari din țară au investit, în medie, între 35 și 80 de euro/ angajat.

În contextul în care 60% dintre zilele de concediu medical ale europenilor sunt atribuite afecțiunilor cauzate de stresul ocupațional, training-urile de mindfulness pentru manageri au impact pe termen lung în reducerea stresului și în îmbunătățirea capacității de concentrare. Mindfulness-ul îmbunătățește inteligența emoțională, crește productivitatea și scade nivelul anxietății și al depresiei. Mai mult, un studiu publicat de Universitatea Oxford a demonstrat că un curs de mindfulness poate reduce nivelul stresului cu 40% precum și pe cel al anxietății cu 58% și în același timp poate ajuta la păstrarea calmului în situații de criză.

Citeste mai multe pe www.revistabiz.ro.