Companiile investesc anual între 5.000 și 30.000 de euro pentru programe de wellbeing pentru angajații lor, de la workshop-uri de artă fotografică și design interior la cele de parenting și educație financiară, potrivit datelor companiei Creative&Bright, care implementează astfel de programe.

”Companiile care se remarcă pe piața de wellbeing și care investesc constant în programe specializate pentru angajații lor vin din industriile IT, Telecom si Finance-Banking”, declară Dana Tudor Tănase, managing partner Creative&Bright.

Astfel, din top 10 companii care investesc în wellbeing fac parte giganți precum Orange și Telekom, HP și Siemens pentru industria IT, precum și Raiffeisen Bank, pentru sectorul Finance-Banking.

Conform datelor Creative&Bright, companiile investesc în programe de wellbeing personalizate în funcție de hobby-urile și vârsta angajaților.

Cele mai căutate programe de companiile în care media de vârstă a angajaților este de 27-30 de ani sunt workshop-urile de fotografie, make-up, design interior, low cost travel, masaj sau nutriție.

În același timp, companiile în care media de vârstă a angajaților este mai ridicată preferă programe de wellbeing cu tematici precum parenting, dezvoltare personală, managementul stresului sau educație financiară.

”Din păcate, în România nu există încă o cultură a wellbeing-ului și nu multe companii înțeleg beneficiile acestor programe pentru retenția și fidelizarea angajaților, pentru creșterea nivelului de performanță și, per total, pentru imaginea brand-ului de angajator. Astfel, mare parte dintre angajatori se limitează la activități singulare, precum workshopuri de 1-8 Martie, fresh bar sau masaj la birou. În schimb, companiile care au introdus conceptul de wellbeing în cultura lor organizațională ajung să investească între 5,000 și 30,000 de euro/an pentru implementarea programelor specializate”, adaugă Dana Tudor.

Citește mai multe pe Profit.ro.