România este încă la un nivel la care consideră că well-being-ul nu are impact măsurabil în organizaţie şi nu reflectă direct indicatorii de performanţă ai acesteia. Cu toate acestea, suntem extrem de încântaţi să vedem câteva industrii care sunt în top în ceea ce priveşte implementarea programelor de well-being.

Tot mai multe companii din România se preocupă de starea de sănătate a angajaţilor şi, mai mult decât atât, de starea lor de bine. Astfel, conceptul de „well-being” devine mantră a departamentelor de HR, iar programele dedicate – componentă preferată a pachetelor de beneficii pentru angajaţi.

„România este încă la un nivel la care consideră că well-being-ul nu are impact măsurabil în organizaţie şi nu reflectă direct indicatorii de performanţă ai acesteia. Cu toate acestea, suntem extrem de încântaţi să vedem câteva industrii care sunt în top în ceea ce priveşte implementarea programelor de well-being. Printre acestea se numără industriile IT, Servicii, Servicii financiare, în special companiile din Big Four, Banking sau Telecomunicaţii. În ceea ce priveşte bugetul alocat în astfel de programe, companiile din portofoliul nostru investesc între 5.000 – 20.000 euro/an, în funcţie de necesităţi”, a declarat, într-un comunicat remis redacţiei, Dana Tudor Tănase, fondator Creative&Bright.

Pe piaţa din România există peste 50 de tipuri de programe de well-being, care valorifică pasiuni sau nevoi ale angajaţilor din perspective precum sănătate fizică sau psiho-emoţională, dezvoltare personală sau hobby-uri diverse. În ultimul an, printre cele mai solicitate astfel de programe se regăsesc: Parenting, Fitness/Yoga/Masaj, Nutriţie, Mindfulness şi Fotografie.

Citeste intreg articolul pe Curierulnational.ro.