Process Communication Model®

Cercetările au arătat că aproape 85% dintre conflictele din organizație apar din cauza neînțelegerilor în comunicare.

Ce putem face pentru a le preveni?

PCM este un instrument foarte practic care poate fi folosit imediat după ce îl înveți. Poate fi foarte util pentru comunicarea cu angajații, clienții, prietenii și familia.

AFLĂ MAI MULTE ÎNTREABĂ-NE

Ce este Process Communication Model®

Process Communication Model

PCM (Process Communication Model®) este un model inovator care vă permite să înțelegeți profunzimea structurii personalității. NASA l-a folosit în pregătirea și selecția astronauților timp de 20 de ani, iar astăzi acest model este folosit de multe companii cunoscute din Fortune 500.

Conform modelului PCM, fiecare persoană reprezintă o combinație unică de 6 tipuri de personalități. Cu nevoi diferite, sunt motivați de lucruri diferite și intră în conflicte și condiții de stres din cauza diverșilor factori.

Cunoașterea propriei „structuri de personalitate” vă va permite să vă înțelegeți pe voi înșivă și nevoile voastre, să înțelegeți ce vă duce la stres și cum să preveniți aceste condiții. Vei înțelege de ce intri în conflict cu unele persoane, iar atunci când apare un conflict, vei putea găsi o soluție constructivă.

Aceasta este singura metodologie din lume care combină analiza comportamentală și tipologia personalității, împreună cu tehnici de comunicare adaptativă.

DE CE SĀ ALEGI PCM®

Process Communication Model

Este aplicat la NASA

NASA aplică PCM în selecția și pregătirea astronauților din 1978

Process Communication Model

PCM în companiile din Fortune 500

Astăzi, acest model este folosit de antrenori și directori de companii recunoscuți din Fortune 500.

Process Communication Model

PCM la universități

PCM a fost studiat la peste 37 de universități din întreaga lume.

Process Communication Model

peste 1 MILION de persoane care au făcut profilul PCM

Până acum, peste un milion de oameni au aflat despre structura lor profundă a personalității.

Process Communication Model

PCM în sănătate

În 2016, Royal Wolverhampton Trust a câștigat un premiu pentru siguranța pacienților prin implementarea PCM în rândul personalului său.

CUM VĀ AJUTĂ PCM®?

Process Communication Model® are o gamă largă de aplicații.
Puteți aplica această metodologie pentru a vă satisface mai bine nevoile, pentru a vă gestiona mai bine echipa, pentru a deveni un vânzător mai bun, pentru a reduce conflictele și pentru a manageria stresul.
Unele dintre domeniile în care aplicarea
dă rezultate remarcabile sunt:

Management - Prin utilizarea PCM și învățând despre structura personalității asociaților lor, managerii sunt capabili să își adapteze stilul de management tuturor angajaților. De asemenea, PCM oferă managerilor îndrumări clare cu privire la care sunt stilurile preferate de management, modalitățile adecvate de organizare a activităților, precum și mediile de lucru preferate pentru diferite tipuri de personalități. Datorită PCM, managerii sunt capabili să-și crească performanța și eficacitatea și să se adapteze pentru atingerea obiectivelor.
Leadership - PCM îi ajută pe lideri să descopere ceea ce îi motivează pe ei și pe alții. Datorită acestor intuiții, liderii reușesc să se înconjoare de oameni care sunt capabili să desfășoare activitățile planificate cu succes și care sunt inspirați și plini de entuziasm pentru a-și îndeplini sarcinile.
Abilități de vânzări - PCM oferă instrumente extrem de simple și utile care pot ajuta oamenii care lucrează în vânzări să înțeleagă diferitele tipuri de personalitate ale clienților lor și nevoile lor psihologice. Oamenii de vânzări care practică PCM sunt capabili să stabilească relații mai puternice, mai stabile cu clienții lor, care devin mai loiali și mai consecvenți în achizițiile lor.
Team building - Este bine cunoscut faptul că munca în echipă este cheia succesului. PCM îi ajută pe manageri să identifice dinamica din cadrul echipei și să înțeleagă posibilele cauze ale comunicării greșite. Cu PCM devine clar ce împiedică echipa să își atingă obiectivele și cum să elibereze pe deplin creativitatea și potențialul echipei.
Stress management - PCM vă permite să înțelegeți ce situații sunt potențial stresante pentru dvs., precum și cum să faceți față stresului dacă acesta apare. De asemenea, vă poate ajuta să înțelegeți cum se comportă diferitele tipuri de personalități în condiții de stres și vă poate oferi îndrumări și instrumente care pot ajuta diferitele tipuri de personalități să facă față situațiilor care pot provoca stres.

CINE IMPLEMENTEAZĀ PCM®

Traineri certificați

Dana Tudor Tănase

Dana are o experiență de peste 12 ani în team management, telesales, customer care, şi 8 ani în managementul proiectelor. Evoluţia ei profesională pune in evidenţă, dorința de dezvoltare și învăţare permanentă, precum si diversificarea domeniilor si experienţelor.

Experienţa ei de management corelată cu implicarea în formarea și dezvoltarea oamenilor se regăsesc în rezultate și parteneriate cu unele dintre cele mai mari companii precum: Oracle, IBM, VDF, HP.

S-a format în management și business development, absolvind cursurile de Excelenţă în Management de la Asebuss, Master în Management Multimodal, Facultatea de Studii Europene, specializarea în Management la Univ. Babeș Bolyai. De asemenea, este specializată în Project Management, a absolvit cursurile de PMI și Analiză de business, iar pe partea de management al oamenilor și negociere, a absolvit cursurile "Principles of Master in Negotiation" la Stamford și "AGILE", "Manager as Coach". Este certificată în "Process Communication Model" - PCM® precum și în Programare neurolingvistică - NLP.

Este pasionată de muzică și tot ce ține de artă, dar și de dezvoltare personală. Are experiență în a susține traininguri, iar diversitatea metodelor și înțelegerea business-urilor diferite o ajută să aducă valoare adăugată fiecărui grup în parte.

Ionuț Codreanu

16 ani experiență în industria IT. De 8 ani orientat către leadership și management-ul creativității.

Lucrează în business development, strategie și product management, conducând echipe locale și remote.

Are o experiență vastă în mediul corporate, înțelegând cultura organizațională într-un mediu multicultural și conflictele care pot apărea ca urmare a problemelor de comunicare.

Pasionat de interacțiunea dintre oameni, motivarea și dezvoltarea personală, aplică PCM zi de zi în situații reale din cadrul organizației.

Ca trainer, preferă o abordare practică, folosind multe exemple și studii de caz din experiența personală.

Alexandru Bold

6 ani de experiență ca trainer și coach și 16 ani de experiență de business în domeniul IT;

A deținut diverse funcții la nivel local și internațional, timp în care a lucrat alături de clienți pe probleme și subiecte precum: leadership versus management, valori, strategie, motivarea echipelor, negociere și gestionarea conflictelor;

Acreditat în PCM® din 2014, a ținut peste 300 de ore de training pentru companii din industrii variate, printre care: bancară, servicii financiare, IT, pharma, distribuție;

A lucrat cu peste 200 de cursanți la trainingurile PCM® pe care le-a ținut.

Ce spun participanții la trainingul nostru

Trainingul PCM® a fost extrem de util din perspectiva unui self-assesment personal și recunoașterea și gestionarea corectă a comunicării sub stres. Un concept de excepție, de promovat și împărtășit către cât mai multe persoane.

Senior Safety Manager, OMV Petrom

„Sinteza experienței mele de participare la cursul Proces Communication Model®: înțelegerea cât mai bună a colegilor. Cel mai important mi s-a părut cum să îți hrănești nevoile și cum să eviți un conflict.”

Director Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox

„Am primit informații folositoare cu precădere în business, ce mă vor ajuta să fiu mai abil în interacțiunile viitoare.”

Director Regional Vânzări, JTI România

„Prin acest training, am înțeles de ce am anumite reacții în diferite situații și cum pot gestiona comportamentul meu și reacțiile mele, în funcție de ce am nevoie de la ceilalți.”

Supervisor, BDO Audit

Vrei să îți duci echipa la next level?

Ne poți suna la 0725 212 559 sau
trimite-ne o întrebare prin intermediul formularului de contact: