Intr-o lume in care schimbarea este singura constanta, un Plan B, C, D sau E – este mandatoriu.


Este adevarat că traim vremuri in care ni se cere tot mai des să ne adaptam, sa gasim solutii, să fim creativi, sa ne diferentiem şi mai mult de atat sa gandim in perspectiva, astfel incat sa putem identifica noi oportunitati.

In multe dintre sesiunile de training am fost intrebata ce anume am putea face intr-un astfel de context economic, astfel incat sa ramanem competitivi si sa ne crestem portofoliul de clienti. Raspunsul este destul de simplu: daca oamenii cu care lucrezi sunt competitivi, atunci vei reusi nu numai sa-ti mentii pozitia în piata, dar si sa cresti.

Desigur, legat de acest aspect sunt multe de dezbatut si de discutat, insă un lucru este cert: Oamenii fac diferenta.

Va propun cateva reguli care ajută angajatii sa vada schimbarea ca pe o provocare si oportunitate:

  1. Angajatii de azi si mai ales de maine au nevoie sa invete sa vada lucrurile în perspectiva, sa-si imagineze viitorul si sa creeze scenarii. Vom numi aceasta actiune “Dreaming with purpose”.
  2. Dezvoltarea abilitatii de a adresa intrebari inteligente si poate uneori prea provocatoare, dar care ne ajuta sa regandim ceea ce pare evident.
  3. Dezvoltarea si exersarea a ceea ce numim “Creative Problem solving”, aplicarea celor mai bune practici pentru a genera solutii noi si “fresh”.
  4. A tine pasul cu schimbarea este categoric o mare provocare, de aceea dezvoltarea agilitătii este imperios necesară, fiind vazuta ca un rezultat intre gandirea rapidă a situatiilor si inventivitate.
  5. Dezvoltarea abilitatii de a depasi barierele practicand arta “Impossible to possible”.

Cateva intrebari care ne vor ajuta sa exersam aceasta arta

  • Ce ar spune clientii nostri despre ce am mai putea face pentru ei?
  • Ce anume ne-ar aduce în pozitia de leader în industria noastră – desi poate parea imposibil?
  • Ce anume ar face job-ul tau infinit mai bun si mai placut?

Dupa ce ai notat răspunsurile, aplică arta “Impossible to possible” si găseste calea de a le transforma în realitate.Sursa: cariereonline.ro