Din noiembrie 2017, Oana Florea s-a alaturat echipei Creative and Bright, in functia de Corporate Trainings Manager. Cu o experienta formata atat in Romania, cat si in Belgia, Oana a ales Romania pentru «promisiunea investitiei intr-o cariera cat mai fructoasa».

Afla ce ne propunem impreuna pentru anul viitor, mai jos:

Ce reprezinta pentru tine noua pozitie din cadrul Creative & Bright ?

A face parte din Creative & Bright este o oportunitate atat pentru dezvoltarea mea, cat si a companiei, prin utilizarea bagajului acumulat in cei 8 ani de voluntariat, 6 dintre ei axandu-se specific pe zona educatiei non-formale.

Ocuparea pozitiei de Corporate Trainings Manager reprezinta o provocare, intrucat imbina latura de initiativa in business cu cea de vanzari, de organizare a trainingurilor propriu-zise, dar si cea de follow-up.

De ce ai ales Romania?

Avand experienta studiului in strainatate, dublata de participarea in multiple proiecte internationale si nationale din 2009 pana in prezent, am avut posibilitatea de a face o comparatie si de a alege in cunostinta de cauza mediul, domeniul si piata pe care sa intru, pentru un debut promitator si promisiunea investitiei intr-o cariera cat mai fructuoasa.

Am ales Romania pentru ca reprezinta un mediu inca in plin proces de dezvoltare, generator de oportunitati si provocari constante, cu o dinamicitate unica. Nu poate fi neglijat faptul ca impactul negativ al crizei economice mondiale poate fi resimtit puternic in domeniul larg al resurselor umane, insa tocmai acest impediment ma motiveaza sa contribui la succesul Creative & Bright, in ciuda trendului general pesimist al pietei.

Cum vezi piata de training din Romania? Cum apreciezi evolutia sa si de ce schimbari crezi ca este nevoie?

Desi piata de resurse umane, ca domeniu generic, sufera un declin, cred ca sectorul pietei specifice de training este in crestere.

Ca efect direct, piata trainingurilor a inregistrat o crestere de 30% in 2016 fata de 2015, iar trendurile se pastreaza si in 2017. Acest lucru se observa preponderent in prima linie de management, unde tematicile cele mai cautate sunt in stransa legatura cu competentele de leadership si comunicare eficienta.

Millennials pun foarte mare accent pe dezvoltarea personala, astfel ca investitia companiilor in competente non-tehnice are ca efect atat gradul ridicat de satisfactie generat de job si activitatea de la locul de munca, cat si cresterea nivelului de retentie al angajatilor.

Ce ti-ai propus sa realizezi in urmatorul an, alaturi de Creative and Bright?

In primul rand imi propun sa cresc portofoliul companiilor partenere, pentru a promova cu succes modulul nostru cel mai apreciat si popular – trainingul de Process Communication Model. Rezultatele spectaculoase si feedback-ul pozitiv ne cresc increderea in eficienta continuturilor, cat si in metodele ultilizate de trainerii Creative & Bright.

In al doilea rand, imi doresc sa contribui vizibil la cresterea cifrei de afaceri si la prosperitatea business-ului per ansamblu, prin vanzarea targetata si eficienta a serviciilor de calitate. In plus, un alt obiectiv setat este de a reflecta valorile companiei, pentru a pastra nivelul inalt de performanta setat de intreaga echipa manageriala.