În 2017, companiile medii si mari din Romania au alocat intre 5 și 10% din bugetul de HR pentru organizarea evenimentelor corporate dedicate angajatilor, iar, pentru noi, numarul solicitarilor a crescut cu 30%.

De ce sa ne bucuram? Pentru ca cifrele ne arata ca organizatiile romanesti investesc tot mai mult in dezvoltarea unei culturi organizationale orientata catre retentia celor mai buni angajati.

In 3 cuvinte, cum a fost anul 2017 pentru Creative and Bright?

CB: Neprevazut, revelator, de reasezare

Cum arata piata de HR la final de an? Care sunt cele mai reprezentative schimbari?

CB: Anul acesta piata de HR nu a fost marcata de foarte multe schimbari. Așteptam sa vedem impactul tuturor modificarilor legislative in 2018. Mai exact, impactul pe bugetul de training.

Modificarile legislative au fost in centrul atentiei, altfel putem spune ca incepe sa se contureze o maturitate a pietei pe partea de training si vedem asta si din solicitarile clientilor. Se observa acest lucru in ce tipuri de training doresc si in preferintele pentru certificari internationale sau pentru anumite metode de predare sau cursuri.

Care sunt cateva dintre milestone-urile voastre din 2017?

CB: Schimbarile legislative ne-au afectat destul de mult, pentru ca a trebuit sa regandim strategia si sa facem ne concentram mai mult pe partea de sales. In acelasi timp ne-a ajutat sa ne nisam pe segmentul de training.

Ce segment a adus cea mai mare parte a profitului? Cum arata procentele la final de an?

CB: Evenimentele corporate de final de an au cea mai mare pondere din cifra de afaceri, fiind urmate de proiectele de training si wellbeing. Cat despre profitabilitate, avem standarde care trebuie respectate pe fiecare linie de business, pe fiecare proiect in parte.

Ce planuri aveti pentru 2018?

CB: Planurile sunt foarte curajoase si speram sa reusim sa realizam cel putin 80% din ele. Cel mai maret este legat de promovarea pe partea de training, segmentul in care s-a produs schimbarea in 2017. Va trebui sa capitalizam destul de mult pe acest segment.

Cum credeti ca va evolua piata de teambuilding/training/wellbeing anul viitor?

CB: Cred ca este greu sa anticipam intr-un astfel de context, oricat de curajosi am fi. Cel mai important este sa ne pregatim pentru neprevazut si sa ne adaptam. Ne dorim sa gasim o piata mai matura, care sa ne ajute pe partea de „forecast vs realizat”. Noi ne-am propus ca in 2018 sa inovam pe cat posibil in materie de servicii oferite si sa pastram calitatea lor.