Pe 15 mai, Antonio Momoc va sustine, in cadrul Creative and Bright, un curs deschis de Presentation Skills, dedicat cunoasterii si aplicarii tehnicilor de succes pentru sustinerea unor prezentari de impact, pentru vorbitul in public si pentru construirea unui discurs convingator.

Pana atunci, Antonio ne-a vorbit despre relatia dintre tehnicile de public speaking si cele de sustinere a prezentarii si despre principalele temeri ale celor care trebuie sa sustina un discurs public.

CB: Cum se inrudesc abilitatile de presentation skills cu cele de public speaking? 

AM: Sunt rude foarte apropiate: un bun vorbitor in public este si un bun prezentator. Tehnicile de prezentare presuspun atata comunicare verbala, cat si non-verbala sau paraverbala, ceea ce inseamna ca un prezentator abil este in egala masura si un excelent orator.

CB: Cat timp trebuie sa aloce un lider acestui tip de training? Dupa cate sesiuni este pregatit sa gestioneze o situatie?

AM: Depinde de experienta liderului si de nivelul sau ca vorbitor in public. Sesiunea de training pentru incepatori si medii dureaza de regula 8 ore, atunci cand numarul de participanti este de aproximativ 10 persoane. Cursantii, mai ales cei de la nivel incepator, au nevoie sa reia discursul sau prezentarea care sunt filmate si analizate impreuna cu trainerul. Cursantul poate gestiona situatii inca din timpul training-ului, depinde de gradul de dificultate a problemei pe care o simulam.

CB: Care sunt principalele temeri ale romanilor, cand vine vorba de public speaking? 

AM: Ca ale oricaror oameni. Teama ca se vor face de ras, ca se vor balbai, ca vor uita ce au de zis, ca vor fi incorerenti, ca nu vor convinge audienta, ca publicul le va da note proaste pentru cum au vorbit.

CB: Exista tehnici de mind mapping care chiar functioneaza si pe care le recomanzi cursantilor tai? 

AM: Sigur, sunt solutii si exercitii de control al emotiilor, de respiratie, de concentrare, de relaxare, de incalzire a vocii si de dictie.

CB: Pentru tine, ce personalitati reprezinta nume de referinta in acest domeniu? Pe cine ar trebui sa urmarim?

Julian Treasure este un trainer pe care il recomand. In politica sunt sotii Obama: Michelle si Barack Obama. Personal, pe mine ma inspira: Ken Robinson.

Inscrie-te la cursul de Presentation Skills AICI.