In acest program dedicat legăturii dintre membrii echipei, participanții vor avea de parcurs 7 activități împărțite în 3 etape:

2 activități de încălzire (activități fizice):

Baloane, deoarece acestea adaugă suspans și distracție atmosferei – există un sentiment sănătos de speranță prelungită atunci când te joci cu baloane.
Jonglare & Sortare cu Baloane: Îi vom provoca pe participanți să țină toate baloanele in aer (fiecare va avea un balon). Această activitate îi va face să se miște și să colaboreze între ei. După ce își vor da seama cum funcționează jocul, le vom face sarcina mai grea adaugând mai multe baloane în joc sau dându-le alte sarcini cum ar fi să nu le atingă în timp ce le țin în aer. Ca apoi să îi rugăm să jongleze mai departe cu ele dar să le sorteze pe culori.

Chicken Stretch – este un joc extrem de distractiv! Motiv pentru care nu o să dezvăluim numele activității decât la final!  Ne bazăm pe elementul surpriză.
Vom prezenta 3 întinderi diferite, care puse cap la cap, îi transformă pe fiecare într-o găină și pe grup într-o curte gălăgiosă de păsări. Extrem de amuzant!

3 activități pentru a se cunoaște mai bine membrii echipei între ei (activități sociometrice):

Să ne cunoaștem – Întrebări sociometrice – Activitățile sociometrice angrenează oamenii să reprezinte dinamica socială în spațiul fizic, folosind corpurile lor.
Această activitate constă într-o  serie de întrebări „sociometrice”, care îi determină pe participanți să se aranjeze în spațiu în raport cu alte persoane, în funcție de diferitele caracteristici individuale și sociale. Exemplu de întrebări: „Puteți găsi pe cineva care a avut același mic dejun ca dvs.?” Sau „Puteți să vă aranjați după un loc pe care doriți să îl vizitați în această vară?”

Harta persoanelor – un mod interesant prin care oamenii ajung să se cunoască unul pe altul prin aflarea distribuției geografice – de unde vin alți colegi.
Vom crea o mapă după criterii precum: unde s-au născut, unde s-au născut părinții, locul cel mai departe pe care l-au vizitat, etc.

2 adevăruri și o minciună – un alt tip de activitate prin care ajungi să îți cunoști mai bine colegii, o activitate care implică și provoacă în mod distractiv fiecare membru al echipei.
Participanții vor scrie pe o hârtie două adevăruri și o minciună despre ei. Apoi vor aduce la cunoștința celorlalți aceste 3 afimații fără a comunica care este minciuna. Fiecare va merge pe la ceilalți colegi ca și cum ne aflăm la o petrecere tip cocktail și vor pune cât mai multe întrebări despre afirmațiile lor. Scopul este de a chestiona fiecare despre fiecare afirmație pentru a determina care sunt adevărurile și care este minciuna, în timp ce îi faci pe alți oameni să creadă că minciuna ta este un adevăr. La final vom etala voturile și vom afla adevărurile.

2 activități pentru conștientizarea de sine și a celorlalți (activități psihologice):

Imagine oglindă – Un execițiu de feedback non-verbal imediat.
Această activitate se realizează în perechi de câte două persoane. Fiecare persoană va reflecta ca în oglindă acțiunile și mișcările celeilalte persoane. Prin reflectarea mișcărilor corpului unul altuia, se activează mai multe procese subtile, dar complexe, accentuând conștiința de sine și de ceilalți.

Blind Drawing – Acest exercițiu ne învață să înțelegem modalitatea de exprimare a interlocutorului și astfel să comunicăm mai eficient.
Fiecare grup va avea o singură fotografie, un stilou și o bucată de hârtie. Unuia dintre participanți i se oferă imaginea, iar celălalt are creionul și hârtia. Cel care deține imaginea va descrie imaginea artistului. Cuvintele acceptate vor fi direcții și adjective și nu cuvinte care descriu substantivele.
Odată ce desenul este terminat, echipele vor constata cum au interpretat descrierea partenerului și cât de mult au redat din fotografie.