Acest program încurajează rezolvarea problemelor și îi ajută pe membrii echipelor să învețe să comunice eficient.

“Doar o privire”

Liderul activității construiește o mică structură folosind o parte din formele din lemn ale setului primit și o ascunde de grup.

Fiecare echipă primește același set de forme din lemn pentru a putea duplica structura creată de lider după ce o vizionează timp de 30 de secunde.

După 1 minut de construit, un alt membru al fiecărei echipe poate să vină pentru „a arunca doar o privire”.

Jocul continuă până când o echipă devine prima care realizează replica exactă a structurii originale a blocurilor.

“Lucrând ca o echipă”

Înțelegerea diferitelor abordări ale membrilor grupului în ceea ce privește munca de echipă vă va ajuta să lucrați mai eficient împreună.

Vom cere participanților să stea într-un cerc, vom pune cărămizile/cuburile într-o grămadă pe podea. Este un joc care va ajuta participanții să se gândească la modul în care grupul lor lucrează împreună. Vor merge în jurul cercului și vor lua fiecare câte un cub. Există două reguli: mutați un singur cub la un moment dat și nimeni nu vorbește. Nu există nici un scop în sine în mutarea acestora. Acțiunea de mutare a cuburilor în funcție de atât de puține reguli este o modalitate de a examina modul în care lucrează grupul dvs.
Jocul continuă până când cineva găsește o modalitate de a crea un sfârșit sau facilitatorul pune capăt jocului din cauza constrângerilor de timp.

“Suma părților”

Provocăm participanții să se gândească la modul în care este necesară comunicarea pentru a îmbunătăți moralul echipei și a ajuta la construirea de punți între membrii echipei. Învață cum felul în care fiecare își îndeplinește rolul poate îndeplini un obiectiv al echipei prin comunicare eficientă. O activitate de comunicare care dovedește că uneori toată lumea are dreptate!

Participanții trebuie să construiască un turn comun folosind blocurile din lemn furnizate. Fiecare membru al echipei are propriile instrucțiuni pe care ceilalți nu le cunosc.
Jocul se termină atunci când fiecare echipă și-a finalizat structura. Ei apoi împărtășesc reciproc instrucțiunile individuale și văd dacă au îndeplinit toate cerințele.

“Tower Building: Giving Direction”

Acest exercițiu oferă participanților o experiență inedită prin care află cum stilul de management afectează performanța unei echipe. Afișează diferite stiluri în acțiune, demonstrând, spre exemplu, că ceea ce managerii intenționează nu este întotdeauna ceea ce se întâmplă.

Ca grup, trebuie să construiască un turn folosind piesele din lemn. Sună ușor – până când le comunicăm că membrii echipei trebuie să fie legați la ochi și să folosească mâna lor non-dominantă. Managerii nu pot atinge piesele sau pe membrii echipei lor.

Aceasta este o șansă pentru participanți să se gândească la ceea ce face un mare lider și oferă informații din care să tragă concluzii importante despre comportamentul managementului și impactul acestuia.

După fiecare activitate, facilitatorul va face un debrief cu mesaje importante pentru leadership.
Iar participanții se vor pune de acord asupra unui lucru pe care l-au făcut bine, un lucru care nu a funcționat și un lucru pe care o să îl facă mai bine data viitoare.