Ghem de lână

Materiale: fire de lână si eșarfe
Timp: 30 min
Mărimea grupului: 9-12

Descrierea programului: Grupul va fi împărțit în echipe egale. Apoi, fiecare echipă va forma o rețea de lână, cu cât mai complicată cu atât mai bine. Aici vine cea mai bună parte: vom schimba echipele astfel încât toată lumea să aibă o altă rețea decât cea proprie. Fiecare echipă va trebui să aleagă un reprezentant pe care îl leagă la ochi cu o eșarfă. Acesta din urmă va trebui să dezlege ghemul doar cu ajutorul instrucțiunilor verbale pe care le primește de la ceilalți membrii ai echipei. Prima echipă care reușește să dezlege ghemul, câștigă. Sună ușor, nu? În realitate, nu este. Ei trebuie să dea sfaturi concise și să fie suficient de receptivi pentru a-și urma colegii și instinctele.

Puzzel-ul bartăr

Materiale: puzzel-uri
Timp: 60-90 minute
Mărimea grupului: 12-20

Descrierea programului: Nu sunteți sigur cum ajung colegii voștri la un acord atunci când sunt sub presiune? Lăsați-i să negocieze pentru a afla. Îi vom împărți în echipe de 4 sau 5. Apoi vom da fiecărei echipe un puzzle diferit, egal în complexitate. Le vom explica că puzzle-urile sunt amestecate, conținând părți din celelalte puzzel-uri. Scopul este să fie primii care să-și completeze puzzle-ul în timp ce se angajează în activități de negociere, cum ar fi bartărul, schimbul membrilor echipei, atribuirea de roluri de lider etc. Aceste acțiuni trebuie luate de întreaga echipă, nu individual. Pentru a face lucrurile mai interesante, putem să înmânăm fiecărei echipe și câteva jetoane de tranzacționare fără valoare atribuită inițial. Deși consumă mult timp, această activitate aduce la lumină abilitățile de bun negociator  din fiecare participant și vă oferă imagine asupra modului în care se realizează strategiile decizionale din cadrul echipelor.

Roboți

Materiale:  o frânghie pentru a marca linia de start, eșarfe, o „bombă” sub forma unei mingi
Timp: 30 minute
Mărimea grupului: 6-12

Descrierea programului: Această activitate este o modalitate excelentă de a vedea cum lucrează echipa dvs. într-un mediu necontrolat. Obiectivul? Să comunice în așa fel încât să recupereze o „bombă” falsă înaintea celorlalte echipe. Fiecare echipă are între 3 și 6 membri. Există trei roluri cheie care trebuie să și le asume membrii fiecărei echipe:

Robotul (1) – stă legat la ochi în fața liniei de start, cu fața la bombă și este singurul care are voie să se miște.

Speaker-ul(2) – stă în spatele liniei și nu are voie să se uite nici la câmpul minat, nici la robot.

Observatorul (3) – stă în fața Speaker-ului uitându-se la câmpul minat dar nu are voie să vorbească.

Jocul începe cu Observatorul care poate folosi orice alt canal de comunicare în afară de cel verbal, pentru a semnala direcția spre Speaker. Speaker-ul trebuie să interpreteze aceste semnale și să dea instrucțiuni Robotului pentru a recupera bomba. Vom observa modul în care fiecare comunică atât într-un mod verbal, cât și nonverbal.

Lupta M&M -urilor

Materiale: o punga de M&M-uri
Timp: 15 minute
Mărimea grupului: 4-20

Descrierea programului: Participanții se vor grupa în echipe de câte doi și vor lua poziție de luptă. Pot să stea atât în picioare cât și la mese. Ori de câte ori își fixează brațul partenerului, câștigă un punct. Scopul este de a câștiga cât mai multe puncte posibil înainte de expirarea timpului – de obicei 10 secunde. Ceea ce veți observa este că oamenii se vor concentra mai mult pe competiție și vor lupta unul cu celălalt (Win-Lose), în loc să lucreze împreună și să câștige puncte pentru ambele părți (situația Win-Win). Le vom da câteva runde suplimentare pentru a-și da seama ei înșiși. Concluzia este că să câștigi cu orice preț, chiar dacă în miză este chiar binele colegului, este total contraproductiv. Dar așteptați, unde vor intră în joc M&M-urile? Pentru fiecare punct câștigat, participanții vor primi o bomboană M&M. Un stimulent grozav :-) .