Legenda spune că Bucureștiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, Bucureștiul a fost întemeiat de către Mircea cel Bătrân la sfârșit de secol XIV.

În 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mass-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla de „Micul Paris”.

Participanţii vor face parte din povestea căutătorilor de comori arhitecturale în Bucureşti, în care vor descoperi valorile uitate şi bijuteriile ascunse ale orașului.

Grupul de participanți se va strânge la o locație anunțată din timp, unde va fi împărțit în echipe. Fiecare echipă va primi materiale și informații, ghicitori, întrebări de cultură generală, probe creative și alte provocări pe baza cărora va trebui să descopere anumite elemente arhitecturale din București și să le pozeze.

Pe baza fotografiilor, echipa va avea de făcut, în partea a doua a zilei, un documentar în care vor prezenta elementele oraşului într-un mod creativ.

Evenimentul se finalizează cu proiecția filmulețelor și o masă în echipă.

La sfârșitul programului, participanții vor primi insigne de “Vânător urban” și diplome.