În cadrul acestui program participanții împărțiți în echipe lucrează pentru a dezvolta o viziune și o strategie comună pe care o vor pune în aplicare prin creativitate și aptitudini de management al proiectelor.

Planificarea, comunicarea și colaborarea eficientă a echipelor sunt decisive pentru asigurarea interconectării și atingerea obiectivului comun iar  gestionarea resurselor și a timpului este, de asemenea, esențială pentru finalizarea proiectului la timp.

Obiectivul acestui program este acela de a construi un oraș de model gigantic care se bazează pe creativitate, dar și pe  o planificare și o disciplină riguroasă în cadrul echipelor.

Echipele primesc sarcina de a dezvolta secțiuni din cele 4 zone – industriale, rezidențiale, de agrement și de afaceri ale unui oraș.

Echipele colaborează pentru a dezvolta un plan al orașului, asigurând uniformitatea designului pe zone în congruență cu secțiunile celorlalte echipe de lângă ei.

Folosind diverse materiale, participanții construiesc un oraș creativ, care este funcțional și plăcut din punct de vedere estetic.

Programul se finalizează cu momentul în care echipele alătură secțiunile de oraș la care au lucrat și sărbătoresc succesul lor pentru atingerea obiectivului comun.