Ce face diferenta intre CV-uri? De ce unele sunt citite de recrutori si altele nu? Cata informatie este necesar sa contina CV-ul personal? Cum ne putem asigura ca daca recruterul a deschis CV-ul, avem sanse sa fim chemati la interviu?

In principiu un CV nu este o telegrama, insa nici tratat de filosofie. Informatia cuprinsa in CV trebuie sa fie corecta, concreta si coerenta. In ziua de astazi, pentru un singur job postatexista o medie de peste 100 de aplicatii; aplicatii, care de la caz la caz, pot ajunge sa depaseasca cu mult acest numar.

Cum sa faceti sa nu treceti neobservat?

CV-ul unei persoane nu are nici un motiv sa fie mai mare de 2-3 pagini. CV-ul in general trebuie sa se intinda pe maxim 2 pagini; pe a treia pagina cel mult pot fi scrise cursurile efectuate si limbile straine, etc.

Setati obiectivul CV-ului inainte de a incepe redactarea acestuia.

Descrieti doar calificarile specifice, care sunt necesare pentru a obtine rezultate bune la job-ul pentru care aplicati.

Subliniati care este denumirea job-ului dorit, customizati CV-ul pentru a contine doar experienta relevanta pentru job-ul dorit.

Sugetie: Folositi CV-uri personalizate pentru fiecare job la care doriti sa aplicati, chiar daca sunteti calificat pentru mai multe tipuri de pozitii si subliniati informatia relevanta pentru un anumit job.

Asigurati-va ca poza atasata este una de business, aici incercati sa vindeti imaginea dvs de business, asadar folositi o poza care sa puna in evidenta acest lucru.

Incepeti fiecare fraza cu un verb de actiune: Ex: coordonez, organizez, planific, creez. Aceste verbe ofera forta propozitiei. Nu folositi ” Eu” in CV, doar propozitii scurte cu impact. Propozitiile complexe nu sunt necesare in CV. Mai bine folositi propozitii scurte si descriptive. Folositi fraze de maxim doua randuri, aceste sunt usor de citit si de inteles.

Asigurat-va ca recruterul identifica cu usurinta: date personale, numele angajatorilor si functiile pe care le-ati ocupat. Minime detalii despre sarcinile importante pot fi oferite, in general cele care au legatura cu job-ul pentru care aplicati, suficiente cat sa creasca interesul cititorului si sa-l faca pe acesta sa va cheme la interviu.

Scrieti complet numele scolilor, fara abrevieri sau acronime, deoarece recutorii s-ar putea sa nu inteleaga semnificatia lor.

Actualizati-va periodic CV-ul pentru a putea aplica la pozitiile care va intereseaza, intr-un termen foarte scurt, fara sa pierdeti oportunitatile, doar pentru ca CV-ul nu este actualizat. Nu in ultimul rand, verificati ortografia. Un CV cu multe greseli nu va servi atingerii scopului propus.

Speram ca cele de mai sus sa va ofere un cadru, care sa va ajute in intocmirea unui CV de succes.

Giorgiana Vasile

Senior Recruitment Specialist

Creative & Bright