Scopul acestui curs este de a facilita intelegerea conceptelor de project management (de la cele mai simple la cele mai complicate), precum si modul in care proiectele se integreaza ( sau nu) intr-o organizatie – cum este impactata strategia organizatiei sau operatiunile curente de catre desfasurarea proiectelor.

Ne propunem sa explicam importanta proiectelor in dezvoltarea organizatiilor (uneori managementul proiectelor poate fi un avantaj competitiv), importanta oamenilor in proiecte pentru ca exista persoane care lucreaza in proiecte si nu sunt constienti de rolul pe care il au si importanta acestuia in succesul proiectului.

In urma acestui program cursantii vor putea sa :

  • distinga clar intre proiecte, operatiuni, procese si modul in care acestea interactioneaza;
  • sa inteleaga impactul structurii organizationale asupra proiectelor si modul in care un proiect trebuie construit astfel incat sa poata fi implementat cu succes;
  • cunoasca si sa foloseasca principalele instrumente de management de proiecte ( project charter, WBS, Gantt chart, Responsibility Matrix, Risk Response Plan);
  • inteleaga modul in care pot trebuie conduse echipele de proiect si modul de relationare cu stakeholderii relevanti.

Durata programului propus de noi este de doua zile (circa 12 ore) pentru o grupa de cursanti. Programul poate fi customizat in functie de nevoile grupului tinta si ale organizatiei, astfel incat poate dura si o zi si poate fi structurat si pe jumatati de zile, in functie de disponibilitatea participantilor.

Structura programului se adreseaza unei grupe de minim 5 si maxim 15 cursanti.

Programul se bazeaza cu precadere pe invatarea experientiala, fiind interactiv si continand numeroase exemple, exercitii si studii de caz, realizate de trainer pe nevoile si activitatea organizatiei. Trainingul va fi livrat intr-o maniera interactiva, energizanta, cu exercitii practice, legate de proiectele/provocarile participantilor.

Vezi agenda