Manager as COACH este un program Creative & Bright dedicat managerilor, team-leaderilor, directorilor de divizii si altor persoane in pozitii cheie din companii.

Coaching-ul este un instrument extrem de util si eficient pentru a sprijini cresterea personala si profesionala a oamenilor din echipa, precum si performanta generala a companiei.

„Coaching-ul este ceea ce transformă oamenii obișnuiți în echipe extraordinare.”

Bill Campbell – Trillion Dollar Coach

 

De la B2B la C2C la H2H

 

Într-un context dinamic și o piața competitivă intervine presiunea schimbării. Leaderii de astăzi au nevoie să-și motiveze oamenii, să evite gândirea fixa, să încurajeze ideile creative pentru soluționarea problemelor.

 

Manager as coach îți propune să echipeze managerul cu un kit extrem de util, care să-l ajute să construiască la nivel individual și de echipă.

 

Programul „Manager as Coach” ajută managerii:

–  în gestionarea timpului și prioritizarea sarcinilor echipei;

–  să dezvolte o cultură optimistă și responsabilă;

– să îmbunătățească capacitatea de gândire critică, de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor în echipă;

–  să dezvolte o gândire creativă, proactivă și inovatoare a fiecărui membru al echipei;

– să-și perfecționeze abilitățile de conducere, prin gestionarea și motivarea membrilor echipei;

– să dezvolte un comportament adaptativ și flexibil la provocările organizaționale pentru fiecare membru al echipei.

 

La finalul cursului participanții pleacă echipați cu un PLAN DE ACȚIUNE SPECIFIC în care și-au identificat la ce vor să renunţe, ce ar vrea să înceapă să facă şi să continue să facă pentru a-și îmbunătăţi continuu eficienţa în management şi pentru a-și construi practica de coaching. 

 

Momente de AHA din curs

Un prim moment de AHA este acela în care participanții înțeleg diferența dintre coaching și alte posibile intervenții, toate fiind absolut necesare în practica managerială de zi cu zi și cum anume pot aplica adaptat aceste intervenții în rolul lor managerial:

  • training pentru un nou angajat sau la debutul într-un proiect total nou;
  • mentoring atunci când angajatul nu are încă dezvoltate competențele hard și soft necesare îndeplinirii obiectivelor profesionale agreate în rolul său;
  • coaching când angajatul performează deja dar, din când în cand, este nesigur cu privire la capacitățile sale de a implementa planul de acțiune propus;
  • delegare atunci când angajatul are expertiza necesară și motivație sustenabilă pentru performanța consistentă și poate deveni el însuși un mentor pentru ceilalți membrii ai echipei.

De asemenea, un alt moment de AHA pe care participanții îl au în prima zi de curs este reprezentat de clarificarea principiilor (exemplu: oamenii sunt în mod natural talentați) și ce înseamnă  mentalitatea de creștere – Growth mindset, ambele reprezentând o fundație importantă în coaching și permit o aplicare cât mai naturală si împlinitoare a procesului de coaching în organizație.

Pornind de la Growth Mindset abordăm posibilele interferențe interne și externe care pot interveni ca obstacole în calea realizării performanței dorite de către coachee și cum anume le putem gestiona în cadrul procesului de coaching.

Vezi agenda