Creativitatea ne ajuta sa aducem valoare adaugata in viata personala si profesionala. Este adevarat ca unii dintre noi sunt nativ mai creativi comparativ cu altii, insa tot atat de adevarat este ca putem dezvolta creativitatea prin exercitii,lectura, incercari de creatie etc.

Iata mai jos cateva lucruri care va ajuta sa va dezvoltati creativitatea:

Iesiti din rutina zilnica. Incercati si alte activitati, experiementati lucruri noi, altfel nu veti avea cum sa deveniti mai creativi! Ideile noi nu vin din senin. Creativitatea inseamna sa faceti asocieri intre lucrurile pe care le cunoasteti si experientele pe care le aveti, sa le dati o nota noua, proaspata.

Invatati sa ascultati si sa observati tot ce este in jur. A-i asculta si observa pe altii este deseori un exercitiu foarte bun. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa “imprumutati” din ideile celorlalte persoane, ci sa observati modul lor de gandire si analogiile pe care le fac cand isi argumenteaza o idee.

Faceti-va timp pentru activitati creative. Chiar daca ati inceput sa iesiti din rutina zilnica, exista posibilitatea sa nu fiti atat de creativi pe cat va asteptati. Va intrebati de ce? Din cauza regulilor pe care vi le impuneti si pe care ati fost obisnuiti sa le respectati. Creativitatea nu are nicio legatura cu regulile. Oferati-va putin timp voua insiva si ganditi fara bariere.

Faceti din inovatie o regula zilnica. Nu va multumiti cu putin, pentru ca acesta nu este un mod de gandire ce duce la progres. Este nevoie sa credeti ca intotdeauna se poate mai bine. In plus, perfectiunea nu exista, dar asta nu inseamna ca ne limitam la un mod de gandire si de actiune mediocre. Tocmai aici intervine creativitatea. Ea aduce noutate, face diferenta si ne ajuta sa avem o paleta mai larga de alegeri.

Relaxati-va . Relaxarea este cumva cheia starnirii creativitatii. Pentru a fi creativi este nevoie sa cream un mediu in care sa putem crea. Relaxarea mintii si a trupului este un exercitiu extraordinar, pentru ca ne permite sa ne eliberam de energia uzata si sa ne deschidem pentru energia noua si pozitiva.