DIVE INTO AN AMAZING FUTURE WITH COACHING
DESCOPERĂ-TE CU AJUTORUL COACHINGULUI
- Face to face / Virtual
- Pentru echipe
- 3 - 6 luni
Magia coaching-ului de echipă aduce o înțelegere profundă a dinamicii echipei și schimbări pozitive puternice în întregul sistem, nu doar la nivel individual
Dinamica echipelor este complexă și provocatoare, iar atunci când o echipă nu funcționează în armonie, sunt posibile performanțe slabe, moral scăzut și chiar destrămarea echipei.
Team Coachingul a apărut ca fiind cea mai puternică modalitate de a ajuta echipele să-și înțeleagă și să-și atingă scopul. Una dintre cele mai eficiente abordări de coaching în echipă este coachingul sistemic în echipă.
Coachingul sistemic al echipei creează un mediu durabil, sigur, care promovează implicarea, sănătatea și succesul echipei. Prin concentrarea asupra echipei ca întreg, mai degrabă decât asupra membrilor individuali ai echipei, coaching-ul sistemic al echipei ajută la construirea unei fundații solide pentru succesul pe termen lung.
Implementați o abordare de coaching sistemic pentru a cultiva o dinamică pozitivă a echipei; Pregătirea sistemică a echipelor se bazează pe principiul că echipele sunt sisteme complexe compuse din indivizi interconectați cu personalități, experiențe și medii unice.
MEMBRII ECHIPEI interacționează între ei și cu contextul organizațional mai larg în moduri care pot permite sau împiedica atingerea obiectivelor echipei.
Prin examinarea interacțiunii dintre aceste variabile, un coach de echipă colaborează cu echipa pentru a identifica domeniile de explorare și pentru a dezvolta strategii de îmbunătățire a coeziunii și productivității echipei.
Coachingul sistemic al echipei este o abordare care se concentrează pe relațiile dintre membrii echipei, echipă și mediul acesteia. Acesta ia în considerare întregul sistem al echipei și modul în care echipa interacționează cu alte sisteme din cadrul organizației.
Scopul coaching-ului de echipă este de a crea echipe performante care sunt aliniate la strategia generală a organizației, precum și la valorile-pilot ale membrilor echipei.
Coachingul sistemic al echipelor constă în a ajuta echipele să exploreze și să înțeleagă modelele de comunicare, comportament și gândire care există în cadrul dinamicii echipei și să identifice modalitățile prin care acestea se pot alinia și își pot îmbunătăți funcționarea.
Prin procesul de coaching sistemic al echipei, membrii echipei își dau seama de modul în care comportamentele și modelele lor de comunicare influențează performanța echipei.
Ei învață să lucreze mai eficient împreună, construind relații mai puternice și încredere. De asemenea, ei devin mai proactivi în identificarea și abordarea problemelor care le pot afecta performanța, în loc să le lase neabordate.
Un principiu fundamental al coaching-ului sistemic de echipă este convingerea că echipa este mai mult decât suma părților sale. Acesta recunoaște că rezultatul unei echipe nu este doar rezultatul contribuțiilor individuale, ci că interacțiunile dintre membrii echipei joacă un rol la fel de important. Prin urmare, accentul coaching-ului se mută de la indivizi la echipă ca întreg.
Intrebări:
Și acum să începem! Ce îți dorești cu adevărat pentru echipa ta?
Creative & Bright lucrează cu companii mici, mijlocii și mari, start-up-uri, echipe multifuncționale, echipe de înaltă performanță, echipe virtuale.
Team Coachingul se concentrează pe dezvoltarea abilităților și competențelor, cum ar fi inteligența emoțională, comunicarea, gândirea critică, eficiența interpersonală, motivația și alte abilități soft cheie care sunt esențiale pentru un business de succes.
Team Coaching pentru înțelegerea punctelor forte și a aspirațiilor celorlalți, ceea ce duce la o echipă mai puternică și mai coerentă
Accelerează dezvoltarea echipei prin furnizarea de formare, instrumente și asistență.
Coachingul axat pe rezultate transpune cunoștințele într-o agendă de coaching care ajută echipa să își atingă obiectivele.
Ajută la crearea unui mediu durabil care cultivă implicarea, sănătatea și succesul echipei.
Când într-o echipă oamenii nu lucrează împreună totul este aritmetic: 1+1+1…….. Noi creăm geometria spațiului și interacțiunilor din cadrul echipei, rezultatul fiind volumul creat în interiorul echipei prin interacțiuni și relații între membrii echipei.
Procesul de coaching sistemic al echipei implică mai multe etape. În primul rând, coach-ul lucrează cu echipa pentru a-și defini scopul și obiectivele. Acest lucru implică examinarea misiunii, viziunii și valorilor echipei, precum și a rolului acesteia în cadrul organizației în general.
În continuare, coachul facilitează un proces de autodescoperire în rândul membrilor echipei. Prin evaluări individuale și de grup, membrii echipei dobândesc o perspectivă asupra propriilor puncte forte și puncte slabe, precum și asupra impactului comportamentului lor asupra echipei.
Coachul îi ajută apoi pe membrii echipei să dezvolte strategii specifice pentru a-și îmbunătăți interacțiunile și comunicarea. Aceasta poate implica elaborarea de protocoale pentru rezolvarea conflictelor sau crearea de oportunități pentru membrii echipei de a oferi și de a primi feedback. De asemenea, antrenorul ajută echipa să identifice domeniile de responsabilitate comună și să elaboreze protocoale pentru asumarea responsabilității.
Acesta este momentul în care team coaching-ul avansează la ateliere de lucru cu echipa. Creăm noi obiective și analizăm cunoștințele, competențele și abilitățile necesare pentru a le atinge ca echipă.
Atelierele de lucru pot implica soluționarea conflictelor, rezolvarea problemelor în colaborare și căutarea unor modalități de îmbunătățire a comunicării în cadrul echipei.
Această fază se referă la crearea de planuri de acțiune și la reimaginarea de noi obiective și viziuni pentru echipă prin stabilirea unor intenții clare. În această fază vom utiliza unele instrumente și jocuri de echipă pentru a iniția noi învățături și pentru a crea conștientizarea unor noi perspective și moduri de a face lucrurile.
Ar trebui să existe sesiuni continue de coaching săptămânal sau lunar în echipă și sesiuni de coaching individual pentru a afla progresele înregistrate în ceea ce a fost stabilit de echipă.
Sunt pe drumul cel bun? Au apărut obstacole? Sunt necesare reajustări?
Ar putea exista o ipoteză diferită pentru o problemă subiacentă care s-a dezvoltat sau ca urmare a activității care a fost deja efectuată. Uneori, atunci când sistemul a fost revizuit, va fi nevoie de timp pentru a se reajusta și a se stabiliza sau pot exista noi procese sau strategii care trebuie explorate.
Se face loc pentru un proces de încheiere. Scopul unui bun Team coaching este ca echipa să rămână cu toate resursele și strategiile de care are nevoie pentru a continua să se dezvolte și să crească ea însăși ca echipă. Autonomia și responsabilizarea sunt cuvintele cheie.
Cred în coaching și mai ales în coaching sistemic. Când am descoperit coaching-ul sistemic mi-am dat seama că la baza lui stau principii atât de simple și în același timp cu un impact foarte mare la nivelul procesului de conștientizare și apoi de obținere a performanței. Propunem coaching pentru performanță, iar metoda de abordare sistemică este una pe care am testat-o în nenumărate rânduri și care produce rezultate excepționale.
Eu acompaniez clienții în clarificarea obiectivelor, procesul de dezvoltare și obținerea performanței. Fie că vorbim de intervenții de tip unu-la-unu sau intevenții de echipă obținem cele mai bune rezultate într-un timp scurt. Probabil este unul dintre cele mai eficiente instrumente.
Senior Coach, Trainer & Mentor
Experienţa Danei de management corelată cu implicarea în formarea și dezvoltarea oamenilor se regăsesc în rezultate și parteneriate cu unele dintre cele mai mari companii precum: Oracle, IBM, VDF, HP, Siemens, BT etc.
S-a format în management și business development, absolvind cursurile de Excelenţă în Management de la Asebuss, Master în Management Multimodal, Facultatea de Studii Europene, specializarea în Management la Univ. Babes Bolyai. Este specializată în Project Management, a absolvit cursurile de PMI și Analiză de business, iar pe partea de management al oamenilor și negociere a absolvit cursurile “Principles of Master in Negotiation” la Stamford precum și “Manager as Coach”.
Este absolventă a programului de coach sistemic al lui Alain Cardon. De asemenea a participat la proiecte de supervizare de coaching cu Noble Manhattan. Profilul de Coach acreditat EMCC Global poate fi vizualizat aici.
Pe partea de dezvoltare personală este certificată în NLP – Practitioner, Process Communication Model, Points of You precum și în Mental Toughness în calitate de Master Trainer.
Life & Business Coach
Adriana a absolvit Facultatea de Psihologie la Universitatea București, un Executive MBA la Universitatea Shefiled din Marea Britanie și o formare în Co-active Coaching în cadrul unui program organizațional de coaching prin Coaching Training Institute din Minneapolis, SUA.
Expertiza ei profesională de peste 20 de ani ca specialist, manager și consultant în domeniul psihologiei organizaționale, o recomandă ca Business Coach pentru clienți interesați de autocunoaștere și propria lor dezvoltare profesională, consiliere vocațională și strategică în carieră, antrenarea abilităților manageriale, de coaching și de învățare continuă pentru antreprenori și intraprenori prin intervenții de training, coaching individual și/sau de echipă.
În ultimii 10 ani de dezvoltare personală accelerată, s-a reorientat firesc spre psihoterapie, finalizând în 2022 formarea de bază în domeniul Psihoterapiei Integrative a Traumei și obținând atestatul de liberă practică ca psihoterapeut. Combinând practica de business coach și noile abilități exersate în domeniul psihoterapiei, Adriana poate acompania clienti și în calitate de Life Coach în parcurgerea călătoriei personale de descoperire a adevărului lor interior, creșterea calității vieții și a bucuriei de a trăi.
Regizor, Actor, Trainer & Coach
Cu peste 30 de ani de teatru, televiziune, publicitate pe de o parte și 18 ani de training și coaching pe de altă aparte, Dan aduce în mediul de business pasiunea, dinamica și creativitatea utilă perspectivelor surpinzătoare, în continuă schimbare ale noilor realități economice.
Dan este absolvent al prestigiosului Co-Active Training Institute (CTI) și al Organization and Relationship Systems Coaching™ (CRR Global), cu zeci de mii de ore de training în zeci de organizații multinaționale și sute de clienți însoțiți în procese unice de life & career coaching.
Cu studii de actorie la Universitatea Hyperion, absolvent de regie de teatru la UNATC unde a terminat și un master de marketing cultural, nominalizat UNITER pentru debut, Dan “walked his coaching talk” și a debutat recent și în regia de operă.
Membru al EMCC, Dan creează prin conectare în profunzime, vulnerabilizare și jucăușenie un spațiu sigur și fertil pentru descoperirea și valorizarea unor dimensiuni personale și profesionale altfel greu de scos la suprafață.